Pumpakaka med stjärnanis och citrongräsglass
Pumpakaka med stjärnanis och citrongräsglass
15 ingredienser
1 h
En mjuk och kryddig pumpakaka med stjärnanis och glass kan bli ett gott avslut på en festlig middag.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
Pumpakaka
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 tsk stjärnanis, mixad
- 1 tsk salt
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl pumpa, riven
- 1 dl smör, brynt
Pumpapuré
- 300 g pumpa
- 2 msk syltad ingefära
Citrongräsglass
- 4 dl glass
- 4 citrongräs
- 1 vaniljstång
Servering
- florsocker
Gör så här
Pumpakaka
- Värm ugnen till 170 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Vispa ägg och socker fluffigt i en annan bunke.
- Tillsätt riven pumpa och brynt smör i äggsmeten. Sikta sedan i de torra ingredienserna.
- Häll upp smeten i en form och baka i ugnen i ca 45–50 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Pumpapuré
- Rosta pumpan i ugnen på ca 200 grader i ca 25–30 minuter.
- Mixa pumpan till puré tillsammans med ingefära.
Citrongräsglass
- Smaksätt glassen med citrongräs och en urskrapad vaniljstång.
Servering
- Skär en skiva av kakan, toppa med pumpapuré och servera med glass.
- Toppa gärna med florsocker.