Pumpagnocchi med parmesansås

Tove Nilsson recept

Pumpagnocchi med parmesansås

17 ingredienser

1 h

Bjud på hemgjord pumpagnocchi i helgen med en lyxig parmesansås. Det kan bli en riktig succé!

Ingredienser

portioner
  • 700 g pumpa, urkärnad och skalad (hokkaido eller delice)
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl durumvetemjöl

Sås

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl torrt vitt vin (kan uteslutas och ersättas med buljong)
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl parmesanost
  • salt
  • peppar

Friterad salvia

  • 20 färska salviablad
  • 50 g smör
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör
  • olivolja

Gör så här

Gnocchi

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär pumpan i grova bitar.
  3. Sväng runt pumpabitarna i 1 msk olja på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rosta i 30 minuter tills pumpan är mjuk. Låt sedan svalna.
  5. Pressa pumpan genom en potatispress och blanda med ägg, parmesanost och vetemjöl till en lös deg.
  6. Rulla ut degen och skär den i bitar (ca 2 x 2 cm).
  7. Sväng runt degbitarna i durumvete så att de håller ihop och inte klibbar ihop.

Sås

  1. Koka ihop skalade vitlöksklyftor med vin och grädde på svag värme tills vitlöken är mjuk.
  2. Mixa blandningen till en slät sås tillsammans med parmesanost.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Friterad salvia

  1. Fritera salviabladen i en stekpanna med smör tills de är djupt gröna och krispiga.
  2. Låt bladen sedan rinna av på papper.

Gnocchi forts.

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
  2. Koka gnocchin och lyft upp dem med en hålslev när de flyter upp till ytan.
  3. Blanda gnocchin med såsen och toppa med salviablad.
  4. Ringla över lite av smöret från salvian.
  5. Servera direkt!