Pumpacupcakes med frosting
Pumpacupcakes med frosting
17 ingredienser
45 min
Saftig och och så god cupcake med hemlig gömma fylld med hasselnötskräm och toppad med en len cream cheese-frosting.
Ingredienser
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2,25 dl strösocker
- 2 ägg (stora)
- 1 dl mjölk
- 2 krm malen kardemumma
- 2 krm malen kanel
- 2 krm malen ingefära
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g pumpa (t ex butternut- eller muscatpumpa)
- 2 dl brunt farinsocker
- 1 dl hasselnötter, finhackade
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning:
- 12 msk hasselnötskräm (t ex Nutella)
Frosting
- 600 g färskost
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 dl florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt..
- Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
- Ha sedan i mjölk, kardemumma, kanel, ingefära och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
- Skala pumpan och riv den grovt. Blanda ihop riven pumpa med farinsocker och hackade hasselnötter. Vänd försiktigt ner detta i smeten.
- Till sist siktar du i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
- Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt cupcakes svalna helt och hållet innan du fyller och spritsar dem.
- Vispa färskost och smör tills det blir riktigt fluffigt.
- Tillsätt florsocker och pastafärg och fortsätt vispa på låg hastighet bara tills allt precis gått ihop. Avsluta med att blanda några drag med slickepott.
- Gör ett hål i mitten på varje muffins och fyll med hasselnötskräm.
- Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera dina cupcakes.