Pumpa med fermenterad rödkål


Pumpa med fermenterad rödkål
17 ingredienser
30 m
Den här ljuvliga rätten är full av smak och finess. Kanske en rätt att förgylla helgen med?
Se Martin Wall laga receptet

Ingredienser
Pumpapasta
- 4 butternutpumpor
Pumpapuré
- 20 g cayennepeppar
- 5 g basilika
- 4 g malen nejlika
- 4 g svartpeppar
- 200 ml vassle
- 10 g malen kanel
- 4 g vitlök
- 150 g smör
- 7 citroner (juice + zest)
- 6 g torkad timjan
Pumpafrömjölk
- 500 g pumpakärnor
- pumpaolja
Endive
- 30 blad endive (röd)
- plommon BBQ
Servering
- 200 g rödkål, fermenterad
- 30 oxalis (blommorna)
Gör så här
Pumpapasta
- Dela pumpan på mitten, skala och svarva till tagliatelle.
- Pensla med olja.
Pumpapuré
- Kärna ur resterande del av pumpan och rosta i ugnen på 180 grader i 20 minuter.
- Skrapa ur köttet och mixa slät.
- Tillsätt resterande ingredienser och reducera i en kastrull till en tjock puré.
- Mixa igen till en slät puré.
Pumpafrömjölk
- Rosta pumpafrön till gyllenbruna på 185 grader i ca 20 minuter.
- Häll ner dem i dubbla mängden vatten och låt dra. Mixa väl och sila.
- Addera pumpaolja och smaka av.
Endive
- Plocka bladen och skölj.
- Grilla på hög värme väldigt kort och pensla med plommon BBQ.
Servering
- Koka pumpapastan i 10 sekunder och sila av. Lägg på alla momenten enligt tycke och smak och avsluta med rödkål och oxsalis.
Dryckestips! Rålund blåbärsvin, Idunn Norsjö wine Nr 33353