Pumpa med fermenterad rödkål

koket.se
Pumpa med fermenterad rödkål

Pumpa med fermenterad rödkål

Av: Martin Wall

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

30 m

Den här ljuvliga rätten är full av smak och finess. Kanske en rätt att förgylla helgen med?

Se Martin Wall laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pumpapasta

  • 4 butternutpumpor

Pumpapuré

  • 20 g cayennepeppar
  • 5 g basilika
  • 4 g malen nejlika
  • 4 g svartpeppar
  • 200 ml vassle
  • 10 g malen kanel
  • 4 g vitlök
  • 150 g smör
  • 7 citroner (juice + zest)
  • 6 g torkad timjan

Pumpafrömjölk

  • 500 g pumpakärnor
  • pumpaolja

Endive

  • 30 blad endive (röd)
  • plommon BBQ

Servering

  • 200 g rödkål, fermenterad
  • 30 oxalis (blommorna)

Gör så här

Pumpapasta

  1. Dela pumpan på mitten, skala och svarva till tagliatelle.
  2. Pensla med olja.

Pumpapuré

  1. Kärna ur resterande del av pumpan och rosta i ugnen på 180 grader i 20 minuter.
  2. Skrapa ur köttet och mixa slät.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och reducera i en kastrull till en tjock puré.
  4. Mixa igen till en slät puré.

Pumpafrömjölk

  1. Rosta pumpafrön till gyllenbruna på 185 grader i ca 20 minuter.
  2. Häll ner dem i dubbla mängden vatten och låt dra. Mixa väl och sila.
  3. Addera pumpaolja och smaka av.

Endive

  1. Plocka bladen och skölj.
  2. Grilla på hög värme väldigt kort och pensla med plommon BBQ.

Servering

  1. Koka pumpapastan i 10 sekunder och sila av. Lägg på alla momenten enligt tycke och smak och avsluta med rödkål och oxsalis.

Dryckestips! Rålund blåbärsvin, Idunn Norsjö wine Nr 33353