Pulled pork på italienska med fänkålssallad

23 röster
3 h 30 min
6-8
Pulled pork på italienska med fänkålssallad
Foto: TV4

Underbart mör och saftig karré med massor av smak från vitlök, chili, örter och sardeller. Tacksamt långkok som tillagar sig själv i ugnen. Bjud med en krispig fänkålssallad och bröd.

Visa mer
3 h 30 min
6-8

Du behöver

  • 700-800 g fläskkarré benfri
  • olivolja
  • smör

Kryddmix

  • 1 tsk torkad rosmarin, smulad
  • 1 tsk torkad timjan, smulad
  • 0,5 tsk torkad salvia, smulad
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 krm peperoncini, finsmulad
  • salt
  • peppar
  • 10 sardellfiléer i olja, finhackade

Sallad

  • 1 fänkål (liten)
  • 1 endive
  • 5 soltorkade tomater
  • 10 svarta oliver
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • Till servering
  • lantbröd
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa köttet.
  3. Lägg alla ingredienser till kryddmixen i en skål. Blanda noga och fördela mixen i ett jämnt lager runt om köttet. Tryck in kryddorna med handflatan så att de fäster.
  4. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Smörj en form med olivolja. Lägg över köttet i formen. Sätt i en köttermometer. Häll på ca 1 dl vatten, det ska täcka botten.
  5. Stek köttet ca 2-3 timmar tills termometern visar 80 grader. Ös köttet då och då. Se till att det alltid finns vätska i botten av formen, lite olja och vatten.
  6. När köttet är klart, svep in det i aluminiumfolie och låt det vila i 5-10 minuter.
  7. Skär bort den grova delen på fänkålshuvudet. Skär fänkålen i mycket tunna strimlor. Skär endiven i strimlor (lite bredare än fänkålen). Skär tomaterna i bitar.
  8. Lägg i en skål och blanda i oliver, olivolja och vitvinsvinäger. Salta och peppra.
  9. Servera köttet med en skiva lantbröd. Garnera med persilja och servera salladen i en skål bredvid.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...