Pulled jackfruit, eller fooled pork som det också kallas, är en vegansk variant på pulled pork gjord på frukten jackfruit. Här tillagad i hemgjord bbq-sås och serverad i nybakta tortillabröd.
1 msk chiliflakes (beroende på hur starkt man vill ha det)
2 msk citronsaft
1 msk olivolja
Jackfruit
1 burk jackfruit (i saltlag)
33 cl ljus öl
barbecuesåsen
2 msk olivolja
Topping
100 g fetaost
1 rödlök
100 g rödkål
1 kruka färsk koriander
1 limefrukt
salt
peppar
Gör så här
Bröd
Blanda mjöl och salt med en sked.
Häll på olivoljan och rör om, ska bli små klumpar i mjölet. Är det inte det så häll på lite till.
Häll på vattnet och blanda till en deg. Fastnar degen på händerna behövs mer mjöl och ifall den är för torr tillsätt mer vatten.
Forma runda bollar av degen och kavla ut till runda tunna bröd.
Stek bröden i en torr panna på medelhög värme. 15 sekunder på första sidan, vänd och stek tills den har bra färg och sen vänd igen så att båda sidorna får fin färg. Brödet ska fluffa upp sig.
Lägg bröden i en fuktig handduk tills de är mjuka rakt igenom.
Barbecuesås
Finhacka lök, vitlök och den gröna chilin. Stek i oljan tills det får lite färg.
Häll i övriga ingredienser. Låt koka ca 30 min.
Ta ur chipotle-chilin och smaka av med salt och peppar.
Pulled jack fruit
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek jackfruit i olja tills den är gyllenbrun.
Häll över ölen och sjud utan lock ca 20 min.
Om det är öl kvar så häll av nästan allt.
Mosa frukten med en potatisstomp och häll på barbecuesåsen.
Ställ in i ugnen ca 20 min eller tills det är kladdigt och gott.
Topping
Strimla rödkål och rödlök fint. Lägg i en skål tillsammans med den pressade limen, salt och peppar.
Lägg koriandern i en skål med kallt vatten.
Smula fetaosten.
Servering
Lägg den blöta koriandern på ett hushållspapper och torka av.
Fyll varje bröd med jackfruit, fetaost, rödkål, rödlök och toppa med mycket koriander.