• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Puff puff med mangosorbet

Puff puff med mangosorbet
Foto: TV4

Puff puff med mangosorbet

2 steg att laga

13 ingredienser

40 min + 5 h i frys

En riktigt god efterrätt från Afrika som bör testas!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Kanel puff puff:

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl malen kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 2 msk smör (rumsvarmt)
  • 0,25 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm salt

Mangosorbet

  • 300 g mango, skalad och skivad i bitar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk citron, saften

Gör så här

  1. Kanel pouf pouf: Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan smöret. Häll sedan i de våta ingredienserna och rör till en jämn deg. Gör små bollar med degen och fritera sedan i olja.
  2. Mangosorbet: Koka ihop vatten och socker till en simmig lag, lägg sedan i mangobitarna i en mixer och mixa till ett mos, tillsätt sedan sockerlagen och den pressade citronen och lägg sedan i frysen i 5 timmar.