Pudding med lemoncurd
Pudding med lemoncurd
9 ingredienser
40 m
Den här desserten är en riktig fullpoängare! Syrligt, sött och krämigt i en och samma tugga. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 3.
Ingredienser
- 150 g strösocker
- 165 g smör, rumstemperatur
- 150 g vetemjöl
- ca 1,5 tsk bakpulver
- 3 ägg (stora ägg från frigående höns)
- 1 citron, skalet
- 1 tsk vaniljpaste
- 340 g lemon curd
- 350 ml grädde (extra fet och trögflytande vispgrädde)
Gör så här
- Värm ugnen till 180 grader.
- Smörj och mjöla en oval puddingform (eller brödform) som är ca 20 cm x 14 cm x 5 cm.
- Vispa socker, smör, mjöl, bakpulver, ägg, citronskal och vanilj i en bunke till en slät smet.
- Häll smeten i den förberedda formen och jämna till toppen.
- Tillsätt 2 msk lemon curd över toppen av smeten och dra oregelbundna mönster med en sked.
- Sätt in i ugnen för att grädda i 20–25 minuter. Toppen ska vara gyllenbrun men kakan ska fortfarande vara lite dallrig.
- Vispa den feta grädden tills du får mjuka toppar.
- Innan du serverar puddingen så värm resterande lemon curd i mikron eller i en liten kastrull.
- Servera puddingen med en rejäl klick varm lemon curd och grädde.