Provencalska tomater

Provencalska tomater
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Provencalska tomater

8 ingredienser

Tomaterna är jättegoda att servera till lamm, biff eller stekt fisk.

Ingredienser

portioner
  • 6 bifftomater (eller extrastora från 2:a sortering på torget)
  • salt
  • 2 dl vitt bröd, smulat
  • 1 dl persilja, hackad
  • 2 tsk basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190°. Dela tomaterna och gröp ur dem. Salta inuti och låt dem rinna av. Blanda bröd, persilja, basilika och vitlök i en skål. Salta och peppra och tillsätt så mycket olja att det blir som en tjock pasta.
  2. Fyll tomaterna med blandningen och sätt dem i ugnen. Tomaterna ska bli mjuka men inte spricka. 20 minuter brukar vara lagom.