Provençalska tomater

Provençalska tomater
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Provençalska tomater

7 ingredienser

Ett gott tillbehör till både lamm och nötkött. Använd dygnsgammalt bröd, som har blivit lite torrt.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 tomater (stora)
  • 3 dl vitt bröd, rivet
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Värm ugnen till 225°. Dela tomaterna, ta bort kärnorna och gröp ur inkråmet.
  2. Hacka tomatköttet och blanda med bröd, persilja och finhackad vitlök. Krydda. Tillsätt olivolja så det binder och fyll tomaterna.
  3. Sätt in i ugnen 15-20 minuter.