Professorns kaka

Professorns kaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Professorns kaka

11 ingredienser

Denna kaka skiljer sig lite från de andra med sin kanelkrydda. Hur mycket kanel som behövs är en smaksak.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl apelsin, saften
  • 1 apelsin, rivet skal av
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100-125 g smör, smält
  • malen kanel (efter smak)
  • smör, ströbröd till formen
  • florsocker

Servering:

  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner apelsinsaft och skal. Sikta mjöl och bakpulver i smeten växelvis med det smälta smöret. Smaka därefter av med kanel efter smak.
  2. Häll smeten i en smörad och bröad rund form, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda i cirka 30 minuter i 175° ugn.
  3. Sikta gärna lite florsocker över kakan när den kallnat och servera lättvispad grädde till.