Pressgurka från Nyhetsmorgon

Pressgurka från Nyhetsmorgon

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Klassisk pressgurka är både enkelt att göra och blir himla gott som tillbehör på julbordet eller till vardagsmiddagen!

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färsk kruspersilja, hackad

Gör så här

  1. Skär gurkan tunt med en mandolin eller osthyvel, lägg gurkan i press på ett fat i 30 min med tex en kastrull fylld med vatten som tyngd.
  2. Medans det pressas gör en lag på ättika, socker, salt, vatten och hackad persilja.
  3. Häll av vattnet från gurkan och lägg den i en burk, häll på lagen och låt det stå och dra i ca 1 timme innan den är klar för servering.