Potatiswrap med mozzarella och prosciutto

NYHET
Potatiswrap med mozzarella och prosciutto
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Potatiswrap med mozzarella och prosciutto

11 ingredienser

25 min

Den här potatiswrapen är to die for!! En frasig och ostig wrap som du fyller med fräsch rucola, krämig mozzarella och salt prosciutto. Mums säger vi bara!
Det går självklart utmärkt att variera toppingen med det du har hemma eller skapa din alldeles egna favoritkombo.

Ingredienser

  • 2-3 potatisar, stora
  • 100 g riven ost, gärna mozzarella och cheddar
  • olivolja, att pensla på
  • pesto
  • 1 förp mozzarellaost
  • 4 skivor prosciutto
  • 1 tomat
  • 0,5 rödlök
  • rucolasallad
  • crema di balsamico
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hyvla potatisen i 2 mm tunna skivor med en mandolin. Lägg ut potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg skivorna lite omlott så att du bygger ihop två wraps. Pensla med olivolja och strö över den rivna osten.
  3. Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills de har fått en fin gyllene färg. Låt svalna något.
  4. Lägg upp wrapen med den frasiga sidan med ost nedåt. Bre på pesto på halva wrapen och toppa med tomat, rödlök, rucola, mozzarella och prosciutto. Ringla över crema di balsamico och avsluta med lite svartpeppar. Mums!