Potatissallad med kapris

11 röster
4
Potatissallad med kapris
Foto: TV4

Lägg upp potatissalladen på en bädd av grönsallad på ett stort fat så kombinerar ni tillbehören.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,75 kg kokt skalpotatis, skivad
  • 3 dl skivad purjolök
  • 2 msk kapris
  • 1 saltgurka, hackad
  • 4-6 kryddpepparkorn, krossade
  • Dressing:
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vinäger
  • 3 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl vispgrädde
  • Lite vitpeppar

Gör så här

  1. Varva potatis och purjo i en form.
  2. Blanda i vispskål eller matberedare senap, salt, peppar och vinäger. Tillsätt sedan gulorna en i sänder. Rör sist ner oljan i en fin stråle, blanda väl.
  3. Vispa grädden och vänd ned.
  4. Slå dressingen över potatisen, strö på kapris, saltgurka och kryddpeppar.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept