Potatissallad med kapris

Potatissallad med kapris
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Potatissallad med kapris

12 ingredienser

Lägg upp potatissalladen på en bädd av grönsallad på ett stort fat så kombinerar ni tillbehören.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 0,75 kg kokt skalpotatis, skivad
  • 3 dl purjolök, skivad
  • 2 msk kapris
  • 1 saltgurka, hackad
  • 4-6 kryddpepparkorn, krossade

dressing:

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vinäger
  • 3 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl vispgrädde
  • vitpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Varva potatis och purjo i en form.
  2. Blanda i vispskål eller matberedare senap, salt, peppar och vinäger. Tillsätt sedan gulorna en i sänder. Rör sist ner oljan i en fin stråle, blanda väl.
  3. Vispa grädden och vänd ned.
  4. Slå dressingen över potatisen, strö på kapris, saltgurka och kryddpeppar.