Potatismos i airfryer

NYHET
Potatismos i airfryer
Foto: Jens Peter Engedal
Britt Andersen profilbild
Britt Andersen profilbild

Potatismos i airfryer

10 ingredienser

30 min

Att göra potatismos i airfryern är både enkelt och snyggt. I detta recept är moset smaksatt med bacon och parmesanost så det blir sådär extra gott!

Använd gärna Dessutom 4 stora muffinsformar i silikon till receptet och eventuellt en spritspåse med stjärnformat munstycke för fin spritsning.

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis, skalad och skuren i mindre bitar
  • 100 g bacon, tärnad
  • 2 äggulor
  • 50 g smör
  • 1 tsk senap
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 0,75 dl mjölk (eller grädde)
  • 0,5 knippe gräslök, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i vatten utan salt i cirka 8 minuter eller tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Lägg bacontärningarna i airfryern och sätt temperaturen på 200 grader. Stek i 7 minuter, ta ut dem och låt vila på hushållspapper.
  3. Lägg potatisen i en skål och tillsätt äggulor, smör, senap, parmesan, mjölk och gräslök. Mosa med en potatisstöt – gärna lite grovt. Tillsätt bacontärningarna och blanda ordentligt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Fördela moset i muffinsformarna. Om du vill, spritsa moset med en stjärntyll för fin form.
  5. Ställ muffinsformarna i airfryern. Sätt temperaturen på 180 grader och grädda i 15–18 minuter tills de fått gyllenbrun färg.