Potatis och ägg

koket.se
Potatis och ägg
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Potatis och ägg

10 ingredienser

20 m

Potatis och ägg. Tänk att två så enkla råvaror kan bli så gott. Den här rätten måste du testa!

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g fast potatis
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 4 ägg
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 dl blandade örter (koriander, mynta, dill)
  • 4 cm färsk ingefära, strimlad
  • 1 dl rostad lök
  • 1 citrongräs, strimlat
  • neutral rapsolja

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tärningar.
  2. Råstek potatistärningarna gyllene och mjuka i en panna med olja. Salta.
  3. Tärna sidfläsk och stek knaprigt i pannan.
  4. Stek äggen i mycket olja. Ös olja över äggen under stekning så de nästan blir friterade.
  5. Lägg upp alla ingredienser i separata högar på en tallrik med ägget i mitten.
  6. Servera gärna med en dressing gjord på fisksås, lime och socker.