Potatis med ost- och chilisås

0 röster
4
Potatis med ost- och chilisås
Foto: TV4

Den här enkla och goda rätten från Peru innehåller potatis, lök och kryddor i en gul ostsås. Servera den som ensamrätt med bröd eller som tillbehör. Kyckling är gott till.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 röd spansk peppar
  • 0,5 dl pressad citronsaft
  • salt och malen svartpeppar
  • Ostsås:
  • 2,5 dl mozzarella
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk gurkmeja
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,75 dl majsolja

Till servering:

  • 4 hårdkokta ägg
  • grönsallatsblad
  • 8 svarta oliver

Gör så här

  1. Pressa citronen. Kärna ur och hacka chilifrukten och dela den i tre delar, 1 1/2 tsk, 2 tsk och 1 tsk. Skala löken och skär den tvärs över till ringar. Blanda citronsaft, 1 1/2 tsk chili, 1/2 tsk salt och nymalen peppar i en stor skål. Vänd ner lökringarna och täck över skålen. Ställ det åt sidan.
  2. Sås: Mixa ost, grädde, gurkmeja, 2 tsk hackad pepparfrukt, 1/2 tsk salt, 1 krm nymalen peppar samt mjöl tills det blir slätt. Hetta upp olja. Tillsätt den mixade såsen, sänk värmen och sjud såsen tills den tjocknar, 5-8 minuter.
  3. Koka potatisen mjuk. Hårdkoka äggen, skala dem och skär dem i klyftor. Lägg upp potatisen på ett varmt fat och häll såsen över. Låt lökringarna rinna av och strö dem och 1 tsk chili över potatisen. Garnera med ägg, oliver och sallad.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept