Asiatisk sallad med rostad tonfisk

0 röster
20 min
4
Asiatisk sallad med rostad tonfisk
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Krispig nudelsallad och rostad tonfisk förenas här i en härlig mix av asiatiska smaker!

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tonfisk loin, röd (kan ersättas med lax)
  • 200 g nudlar
  • 1 st litet isbergsalladshuvud
  • 2 st morötter, normalstora
  • 2 st salladslökar
  • 8 st shiitakesvampar
  • 100 g groddar, böngroddar
  • 100 g sockerärtor

Dressing:

  • 25 g ingefära, skalas
  • 0,5 st citrongräspinne, nedskuren i fina bitar
  • 3 st limefrukter
  • 1 msk honung, flytande (gärna apelsinblomshonung)
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 2 msk soja

Gör så här

  1. Grilla tonfisken försiktigt men på hög värme. Finns ingen grillpanna så stek tonfisken på samma vis i stekpanna.
  2. Blötlägg nudlarna, är det bråttom kan man koka av nudlarna i saltat vatten. Strimla isbergsalladen, morötterna, salladslöken och sockerärtorna med kniv. Lägg grönsakerna i kallt vatten så att de blir krispiga.
  3. Strimla också shiitakesvampen för sig.
  4. Till dressingen: Mixa ingefäran, lime, citrongräs, soja, sesamoljan, sesamfrön och matolja+honung.
  5. Passera dressingen genom en chinoise (eller annan tät sil).
  6. Blanda nudlarna med grönsakerna och dressingen och servera tillsammans med tonfisken.
19 december 2008
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept