Semifreddo

Semifreddo
Foto: TYV4

Semifreddo

Av: Pontus - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Semifreddo med ljummen italiensk maräng och färska bär

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Ljummen italiensk maräng

  • 2 ägg, separera vita och gula
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 2,5 dl vispgrädde
  • salt (en nypa)
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färska bär

Hemgjort vaniljsocker

  • 0,5 vaniljstång, urskrapad
  • 1,25 dl strösocker

Gör så här

Semifreddo

  1. Ta fram 3 skålar. Skrapa ur fröna ur den halva vaniljstången.
  2. Vispa äggulorna med sockret och vaniljstångsfröna i den största skålen.
  3. ispa 2,5 dl grädde i en annan skål och vispa 2 äggvitor med en nypa salt i den tredje skålen.
  4. Vänd ner grädde och äggvitor i ägguleblandningen.
  5. Lägg plast eller lock på semifreddon. Frys i minst 3 timmar gärna över natten.

Ljummen italiensk maräng

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka ihop till en simmig konsistens.
  2. Vispa under tiden äggvitorna hårt.
  3. Vispa ner den varma sockerlagen i äggvitorna och fortsätt vispa tills en glansig yta uppstår.

Hemgjort vaniljsocker

  1. Häll sockret i en mixer och lägg ned den halva urskrapade vaniljstången. Kör i mixern på full effekt till det har blivit ett pulver

Montering

  1. Skopa upp 2-3 kulor semifreddo i dessertskålar och spritsa toppar av italiensk maräng på semifreddon.
  2. Bränn av topparna med gasolbrännare och lägg på färska bär.
  3. Pudra på hemgjort vaniljsocker med en sikt eller tesil.

 Dryckestips från Pontus
Nivole (nr 7787) Passa