Polentapanerad torsk

0 röster
30 m
4

Torsk panerad i polenta är riktigt enkelt att tillaga och det blir väldigt krispigt och gott.

Receptet är ur boken Mat från gudarnas stig, Bonnier Fakta.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g torskfilé, i portionsbitar (färsk eller tinad fryst)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl polentamjöl, finmalen
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • kapris, att strö över
  • 1 citron, i skivor att servera till
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Häll vetemjölet på en tallrik.
  2. Vispa upp äggen i en djup, rymlig tallrik eller skål.
  3. Häll polentamjölet på en stor flat tallrik.
  4. Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor.
  5. Vänd filéerna i vetemjölet, och därefter i äggvispet.
  6. Lägg dem sedan med ena sidan ner i polentamjölet. Pressa försiktigt, så att blandningen fäster jämnt. Ös sedan, med en sked, över polentamjöl på ovansidan och pressa försiktig in mjölet även på denna sida. (Filéerna har nu fått en jämn och lagom tjock panering).
  7. Värm upp rikligt med olivolja i en stekpanna till medelvärme och stek fisken försiktigt så att den får en gyllenbrun färg på båda sidor. Passa noga så att paneringen inte blir bränd. Sänk till låg värme och fortsätt att steka filéerna tills de är genomstekta, ca 5–10 minuter.
  8. Strö lite kapris över fisken och servera genast tillsammans med en citronskiva.
27 juni 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...