Polenta Delight

Polenta Delight
Foto: TV4
Germaine Thomas
Germaine Thomas

Polenta Delight

Av: Germain Thomas

Från: Hela Sverige bakar

7 ingredienser

1 h

Glutenfri mjuk kaka som görs på mandelmjöl och polenta. Toppas med citrongrädde.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

  • 200 g osaltat smör, mjukt
  • 200 g mandelmjöl
  • 100 g polenta (eller majsmjöl)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 ägg (stora)
  • 2 citroner, saft + rivet skal
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Klä botten på en 23 cm springform med bakplåtspapper, smörj sidorna.
  2. Värm ugnen till 180 grader.
  3. Vispa smör och socker tills ljust och luftigt.
  4. Blanda mandelmjöl, polenta och bakpulver.
  5. Häll i ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg.
  6. Blanda i citronskal och häll smeten i formen, grädda i ugnen cirka 40 minuter. Använd en provsticka, när den är ”torr” och kanterna på kakan har börjat släppa är den klar.
  7. Ta ut kakan ur ugnen och låta den svalna på galler.
  8. Blanda vispgrädde och citronsaft, bred över kakan och strö över citronzest.