Plommonsufflé

Plommonsufflé
Foto: TV4

Laga en sufflé om du har många äggvitor över. Det är en luftig och lätt dessert som är mer lättlagad än du kan tro.

25 augusti 2009
4

Du behöver

  • 6-8 st plommon,röda
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl rårörsocker
  • 0,5 tsk mandelextrakt
  • 5 st äggvitor
  • Övrigt:
  • sufflé form
  • florsocker

Gör så här

  1. Dela plommonen och ta bort kärnorna. Lägg plommonen i vatten i en kastrull. Koka upp över hög värme. Sänk till låg värme och lägg på lock. Låt sjuda i 3-4 minuter. Rör ner socker och mandelextrakt. Dra av från värmen och ställ kastrullen i en bunke med iskallt vatten i 10 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner den i den kalla plommonblandningen. Häll smeten i suffléformen.
  3. Grädda i 15 minuter eller tills sufflén har svällt upp och fått fin färg. OBS! Öppna inte ugnsluckan, då sjunker sufflén ihop. Strö över florsocker och servera direkt.
Kommentera receptet

Fler goda recept