Söndagsmiddag och ugnsstekt kött hör ihop. Här steker vi en kotlettrad som späckas med katrinplommon och serveras med ugnsbakade grönsaker. Den riktigt hungrige vill säkert ha kokt potatis till.
Sätt ugnen på 175°. Skär med en vass kniv mitt i köttet och späcka det med plommonen. Gnid in kryddorna i köttet. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och lägg det på galler i en ugnssäker form med den feta sidan uppåt. Stek i nedre delen av ugnen tills köttet har fått en innertemperatur på 75 °, ca 1 1/2 timme. Låt köttet vila en stund innan det skärs upp i skivor.
Ansa grönsakerna. Dela salladskålen i mindre bitar och förväll en halv minut i lättsaltat vatten. Skiva auberginen och doppa skivorna i vetemjöl. Bryn dem i olja, några åt gången. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med salladskålen. Skiva zucchinin och lägg i. Låt grönsakerna stå i ugnen tillsammans med köttet de sista 10 minuterna.
Vispa ur formen med buljong så att skyn från köttet tas tillvara. Rör ner soja och äppelmos. Blanda ut majsstärkelse och vatten till en redning och red av skysåsen. Lägg upp grönsakerna på ett serveringsfat, lägg det skivade köttet ovanpå och ringla över såsen precis före servering.
Plommonspäckad hel kotlettrad med grönsaker | Köket.se