6 dl köttbuljong (sky förstärkt med tärning och vatten)
1 dl grädde
Till servering:
brysselkål, kokt
Gör så här
Dela katrinplommonen. Gör flera små snitt, 1 1/2 - 2 cm djupa med en knivspets på karréns ovansida. Stoppa in plommonen. Lägg karrén i en ugnssäker och krydda köttet med salt, peppar och ingefära.
Stick in en köttermometer, så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. Placera ugnsgallret på nedre falsen och sätt in köttet. Stek tills termometern visar 80-85º. Ungefärlig stektid är 1 1/2 - 1 3/4 timme. Ta upp steken låt den vila 10-15 minuter.
Sås: Mät upp skyn, vispa ur formen med lite vatten och blanda med skyn. Smält smöret, rör ner mjölet och spä med skyn. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 3-5 minuter. Rör ner grädde. Skär loss eventuellt ben från köttbiten och i jämna skivor.