Plommonspäckad bogbladsstek med kryddpeppar

Plommonspäckad bogbladsstek med kryddpeppar
Foto: TV4

Bogbladsstek är en prisvärd liten stek. Finns den inte i butiken så välj fläskkarré. Den är både saftig och god.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • ca 1 kg bogbladsstek
  • salt och kryddpeppar
  • 10 katrinplommon
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. sätt ugnen på 175°. Putsa köttet och gör jack i köttet med en spetsig kniv.
  2. Gnid in köttet med salt och peppar.
  3. Doppa de delade katrinplommonen i salt och peppar och stick in dem i köttet.
  4. Stek i ugnsform till köttet har en innertemperatur 70°. Späd med vatten under stektiden.
  5. Låt steken stå 15 min, skiva och servera med sin sky och äppelmos, syltade tomater och kokt potatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept