Plommonspäckad bogbladsstek med kryddpeppar

2 röster
4
Plommonspäckad bogbladsstek med kryddpeppar
Foto: TV4

Bogbladsstek är en prisvärd liten stek. Finns den inte i butiken så välj fläskkarré. Den är både saftig och god.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 1 kg bogbladsstek
  • salt och kryddpeppar
  • 10 katrinplommon
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. sätt ugnen på 175°. Putsa köttet och gör jack i köttet med en spetsig kniv.
  2. Gnid in köttet med salt och peppar.
  3. Doppa de delade katrinplommonen i salt och peppar och stick in dem i köttet.
  4. Stek i ugnsform till köttet har en innertemperatur 70°. Späd med vatten under stektiden.
  5. Låt steken stå 15 min, skiva och servera med sin sky och äppelmos, syltade tomater och kokt potatis.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept