Plommonkaka med grädde
Plommonkaka med grädde
12 ingredienser
30 m
Nu när alla plommon mognar är det ett perfekt tillfälle att baka den här ljuvliga kakan med plommonkompott! Servera den med en klick grädde och helgens fika är räddad.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
Plommonkompott
- 8 plommon
- 2 msk färsk ingefära, riven
- 0,5 dl strösocker
- 1 dl umeshu
Kaka
- 75 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljsocker
Servering
- 2,5 dl grädde
- 2 msk umeshu
Gör så här
Plommonkompott
- Skär plommon i bitar och koka dem sedan mjuka tillsammans med ingefära, socker och umeshu.
Kaka
- Vispa smör, socker och ägg till kakan.
- Tillsätt resterande ingredienser och spritsa upp smeten i formar.
- Baka kakorna på 160 grader i 13–14 minuter.
Servering
- Servera kakan med plommonkompotten (varm eller kall), vispad grädde samt ett glas umeshu.