Plommonkaka med grädde

koket.se
Plommonkaka med grädde
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Plommonkaka med grädde

12 ingredienser

30 m

Nu när alla plommon mognar är det ett perfekt tillfälle att baka den här ljuvliga kakan med plommonkompott! Servera den med en klick grädde och helgens fika är räddad.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Plommonkompott

  • 8 plommon
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl umeshu

Kaka

  • 75 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Servering

  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk umeshu

Gör så här

Plommonkompott

  1. Skär plommon i bitar och koka dem sedan mjuka tillsammans med ingefära, socker och umeshu.

Kaka

  1. Vispa smör, socker och ägg till kakan.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och spritsa upp smeten i formar.
  3. Baka kakorna på 160 grader i 13–14 minuter.

Servering

  1. Servera kakan med plommonkompotten (varm eller kall), vispad grädde samt ett glas umeshu.