Plock-bruschetta

POPULÄRT
Plock-bruschetta
Foto: Tv4

Plock-bruschetta

Av: Agnes Fredriksson

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 m

Ugnsrostad vitlök, tomat, oliver och fetaost tillsammans med ett gott surdegsbröd är ett perfekt tilltugg!

Ingredienser

portioner
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5 rödlök
  • 2 förp fetaost
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 100 g oliver (blandades sorter)
  • 3 msk olja (gärna basilikaolja men funkar med olivolja)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 knippe färsk basilika [eller 2 msk torkad]
  • surdegsbröd (till servering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader, över under värme.
  2. Dela vitlöken i mindre bitar, finhacka chilin och rödlöken.
  3. Lägg fetaosten, tomaterna, vitlöken, rödlöken, chilin och oliverna i en ugnssäker form.
  4. Ringla över olja och citronsaften.
  5. Krydda med basilika.
  6. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  7. Sätt fram på bordet och låt alla plocka det man vill ha på sitt surdegsbröd.