Plättar med räkor i hollandaisesås

0 röster
4
Plättar med räkor i hollandaisesås
Foto: TV4

En något mäktig men mycket god smårätt till festligare tillfällen. Var försiktig med mängden hollandaise så att det inte blir för mäktigt.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2,5 vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk margarin, smält
  • Fyllning:
  • 500 räkor med skal
  • ca 200 g färdig hollandaisesås
  • 1 knippe dill, hackad
  • ca 150 g riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°.
  2. Vispa ihop smeten till plättarna, förutom fettet. Låt svälla i 10 min. Rör sen ner margarinet.
  3. Grädda plättarna.
  4. Skala räkorna och hacka dem grovt. Spara några till dekorering. Blanda dem med såsen och dill.
  5. Varva plättar och fyllning till fyra högar, lägg dem på ugnsplåt med bakpapper. Strö över ost.
  6. Gratinera dem i ugnen precis före serveringen tills osten smält. Dekorera med en räka och dill.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept