Plättar med krusbärssylt

Plättar med krusbärssylt
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Plättar med krusbärssylt

9 ingredienser

1 h

”När du behöver lite tid för dig själv så plugga i en ljudbok och ställ dig och stek oändligt med plättar. Den bästa formen av meditation.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner plättar
  • 2,5 dl havremjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk psylliumhusk
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • smör (att steka i)

Krusbärssylt

  • 500 g krusbär
  • 500 g strösocker
  • 1 citron, saften

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, mjölk och psylliumhusk.
  2. Tillsätt salt och ägg. Vispa till en jämn smet.
  3. Stek plättar av smeten i ett hett plättjärn med mycket smör.
  4. Servera gärna plättarna med sylt och grädde, eller prova med gräddfil!
  5. Krusbärssylt
    Koka ingredienserna till sylten på låg temperatur tills det når 106 grader.
  6. Häll upp sylten i rena glasburkar. Fyll upp till kanten, sätt på lock och låt svalna upp och ner.