Plättar med krusbärssylt
Plättar med krusbärssylt
9 ingredienser
1 h
”När du behöver lite tid för dig själv så plugga i en ljudbok och ställ dig och stek oändligt med plättar. Den bästa formen av meditation.” /Jessica Frej
Ingredienser
- 2,5 dl havremjöl
- 5 dl mjölk
- 1 tsk psylliumhusk
- 0,5 tsk salt
- 3 ägg
- smör (att steka i)
Krusbärssylt
- 500 g krusbär
- 500 g strösocker
- 1 citron, saften
Gör så här
- Vispa ihop mjöl, mjölk och psylliumhusk.
- Tillsätt salt och ägg. Vispa till en jämn smet.
- Stek plättar av smeten i ett hett plättjärn med mycket smör.
- Servera gärna plättarna med sylt och grädde, eller prova med gräddfil!
Krusbärssylt
- Koka ingredienserna till sylten på låg temperatur tills det når 106 grader.
- Häll upp sylten i rena glasburkar. Fyll upp till kanten, sätt på lock och låt svalna upp och ner.