Plato de haricots med gurka

NYHET
Plato de haricots med gurka
Foto: Ulrika Pousette
Matilda Klarqvist
Matilda Klarqvist

Plato de haricots med gurka

Av: Matilda Klarqvist

Från: Queen green

10 ingredienser

30 min

Nar jag gick i åttan praoade jag på Berns, och där friterade de haricots verts. Det gjorde intryck på mig! Sedan dess har jag aldrig kokat mina bönor utan tillagar dem i het panna med rejalt med olja. Lägg till två sorters gurka,
pecorino och en honungsdipp så har du en perfekt plocktallrik.

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 300 g haricots verts (färska eller frysta)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 100 g ättiksgurka (hel)
  • 2 snacksgurka (alternativt 1 vanlig)
  • svartpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk flytande honung
  • 100 g pecorino romano
  • 1 knippe färsk persilja

Gör så här

  1. Skölj bönorna (om de är frysta, skölj i varmt vatten tills de är helt tinade och låt dem sedan rinna av).
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg ner bönorna. Salta och stek tills all vätska släppt. Häll på olivolja och öka värmen. Fräs i ett par minuter tills bönorna fått en fin krispig yta. Krydda med peppar.
  3. Blanda crème fraiche och 1 msk honung i en skål.
  4. Skär ättiksgurkan och den färska gurkan i stavar och pecorinon i tunna strimlor.
  5. Servera allt på ett stort fat och toppa med plockad persilja, några droppar olivolja och 1 msk honung.