Oemotståndligt goda små pizzasnittar med crème fraiche och koreansk kimchi som efter gräddning toppas med krispigt bacon och sojamajonnäs. Jättegoda att servera som tilltugg till drinken.
Ingredienser
1 förp färdig pizzadeg, på rulle
1 dl crème fraîche
2 dl ost, riven (mellanlagrad)
2 dl kimchi
1 förp bacon (à 140 g)
1 dl majonnäs
2 tsk japansk soja
1 klyfta vitlök, riven
2 msk rostade sesamfrön (gärna blandade svarta och vita)
2 salladslökar, tunt skivade
1 röd chilifrukt, tunt skivad
1 knippe rädisa
2 krukor färsk koriander
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader varmluft med en plåt i ugnen.
Rulla ut pizzadegen och bred på crème fraiche. Strö på ost och lägg på kimchi. Lägg över pizzan på den varma plåten och grädda till pizzan blivit gyllene och osten bubblar lätt, ca 7-10 minuter.
Stek bacon knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på trippelt hushållspapper.
Blanda majonnäs med soja och vitlök.
Ta ut pizzan ur ugnen och ringla över sojamajonnäs. Smula över frasigt bacon, strö på
sesamfrön, salladslök, rädisor och chili. Skär i munsstora snittar och servera genast!