Pizza vodka
Pizza vodka
15 ingredienser
Den populära pastarätten pasta vodka i pizzaformat.
Ingredienser
Pizzadeg
- 500 g vetemjöl
- 300 g vatten
- 200 g surdeg
- 15 g salt
- 1 msk olivolja
Topping
- 1 burk krossade tomater, av god kvalitet (à 400 g)
- 1 dl crème fraîche
- 4 msk vodka
- 150 g parmesanost
- olivolja
- ev confiterad vitlök
- ev confiterad chili
- färsk persilja
- färsk basilika
- parmesanost
- salt
- peppar
Gör så här
Pizzadeg
- Blanda alla ingredienser i en degblandare. Kör på låg hastighet ca 10 minuter, jäs över natten i kylen.
Utbakning
- Sätt ugnen på 275 grader.
- Blanda tomatkross, crème fraiche och vodka i en bunke, smaka av med salt och peppar.
- Riv parmesanosten fint.
- Ta ut degen och forma bollarna till pizzor på mjölat underlag. Tryck ut dem försiktigt med fingrarna, kavla ej.
- Bred ut tomatsåsen med vodka tunt över pizzabotten. Strö över parmesanost. Baka i ugnen tills den har fått fin färg och degen är krispig, de ska gräddas ganska hårt. Tiden beror lite på ugnen så håll koll.
- Ta ut och pensla genast kanterna med lite olivolja.
- Toppa med det du tycker om, vi toppade med confiterad vitlök, chili, lite örter och ytterligare parmesanost.