Pizza på surdeg

Pizza på surdeg
Foto: Simon Bajada

Pizza på surdeg

Av: Mauritz Larsson Stormgaard

Från: Nyhetsmorgon

4 ingredienser

30 m + jästid

En riktigt god pizza gör man på en bra surdeg!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 100 g surdeg, aktiv
  • 650 g vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en ganska kletig deg. Jag brukar använda mig av en träslev och händerna. Låt sedan jäsa i en timme under bakhandduk.
  2. Slå i lite neutral olja i en ny bunke. Slå upp degen på ett mjölat bakbord och vänd in alla kanter mot mitten. Lägg den sedan med kanterna neråt i den nya bunken. Jäs i kylen över natten ca 8-12 timmar.
  3. När det är dags att baka pizza delar du upp degen i bitar om 250 g var.