Pizza och kebab – köttfärs på två sätt

7 röster
4
Pizza och kebab – köttfärs på två sätt
Foto: TV4

Det här är faktiskt fiffigare än vad det ser ut vid första anblicken. Tanken är nämligen att både barn och vuxna ska ha glädje av maten, alltså kryddas barnspetten eller barnpizzan försiktigt medan vuxenspetten kryddas lite mer. Använd pizzamix till pizzabottnarna så går matlagningen snabbt.

Så väljer du rätt kött i köttdisken
4
4 portioner

Du behöver

Spett:

  • 400 g nötfärs
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 8 grillspett
  • smör, att steka i

Pizzor:

  • 400 g nötfärs
  • smör, att steka i
  • 4 msk oliver, hackade
  • 2 fefferonis, finstrimlade
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 tsk oregano
  • 1 förp pizzamix
  • olivolja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 dl ost, riven

Gör så här

  1. Spett: Skär spetten korta så att de ryms i stekpannan och lägg dem i blöt. Krydda färsen med salt och peppar. Krydda vuxenfärsen med hackad vitlök, hackad koriander och spiskummin. Forma köttfärsen och fäst den med handen runt spetten. Stek spetten i smör och servera dem varma eller ljumma.
  2. Pizzor: Sätt ugnen på 275°. Bryn färsen i smör i en stekpanna. Gör pizzadegen enligt anvisningen på paketet. Forma bottnarna och pensla dem med olivolja och bre på ett tunt lager tomatpuré. Lägg på färsen. Lägg oliver, feferoni, rödlök, hackad vitlök och oregano på vuxenpizzorna. Strö osten över alla pizzorna och grädda i 8–10 minuter.
10 augusti 2009