ca 9 dl vetemjöl (starkt italienskt mjöl ”tipo 00”)
2 msk olja
Vit pizzasås ”bianco”
100 g burrata
100 g ricotta
50 g parmesanost, riven
100 g färskost
Topping
4 potatisar, skivade och stekta i olja med rosmarin salt och peppar (delikatesspotatis)
8 skivor griskind, tunt skuren
Gör så här
Pizzabas
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt sedan salt, olivolja och mjöl och arbeta degen i ca 10 minuter.
Forma bullar som är ca 150 gram styck och låt jäsa, helst över natten i kylskåp, eller 10 timmar ute i rumstemperatur.
Vit pizzasås ”bianco”
Mixa allt till krämig sås.
Topping
Kavla ut och toppa varje pizzaboll med vit pizzasås, 4 kulpotatisar och 8 skivor griskind.
Grädda pizzan i ugnen på högsta temperatur, gärna på en het sten.