Pizza med skinka i stekpanna

Pizza med skinka i stekpanna

30 m

Den här goda pizzan tillagar du enkelt i en stekpanna! Receptet kommer från den nya kokboken ”Recept i kris och krig” som är utgiven av Västerås stad. Kockarna bakom recepten är elever på Tranellska Gymnasiet i Västerås: Alexander Linnerud, Linnea Viman, Julia Lehto Tapper, Domenic Hallgren, Jacob Lindvall och Moa Gunstedt.

Ingredienser

portioner

Gör så här

Deg

  1. Knåda ihop alla ingredienser till degen.
  2. Kavla ut degen till 4 stycken runda pizzabottnar.
  3. Börja steka bottnarna i en panna med olja på låg värme under lock. Vänd bottnarna då och då tills de har fått fin färg på båda sidorna. Stek i ca 15–20 minuter.

Topping

  1. Bred på pastasås och strö på oregano när pizzan fått fin färg på båda sidorna.
  2. Grädda pizzan i pannan på svag värme under lock tills den ser klar ut.
  3. Lägg på valfri topping och låt pizzan bli varm.