Pizza med porchetta

koket.se
Pizza med porchetta
Foto: Tv4

Pizza med porchetta

Av: Marco Baudone

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

20 m + tid i kyl

Hembakad pizza med tomatsås, porchetta, oliver och rosmarin.

Se Marco Baudone laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 8

Pizzabas

  • 15 g jäst
  • ca 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • ca 9 dl vetemjöl (starkt italienskt mjöl ”tipo 00”)
  • 2 msk olja

Tomatsås

  • 800 g plommontomat (på burk av bättre kvalitet)
  • 1 tsk salt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk olivolja

Topping

  • 4 skivor porchetta (köpt , annars valfri chark)
  • 50 g ost (fiore di latte)
  • 1 kvist rosmarin

Gör så här

Pizzabas

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och mjöl och arbeta degen i ca 10 minuter.
  2. Forma bullar som är ca 150 gram styck och låt jäsa, helst över natten i kylskåp, eller 10 timmar ute i rumstemperatur.

Tomatsås

  1. Mixa allt till sås konsistens, behöver inte vara för slät.

Topping

  1. Kavla ut och toppa varje pizzaboll med tomatsås, 4 skivor porchetta, 50 gram ost och en kvist rosmarin.
  2. Grädda pizzan i ugnen på högsta temperatur, gärna på en het sten.