Pizza med Burrata, nektariner och serrano

Pizza med burrata Granarolo
Foto: Köket.se

Pizza med Burrata, nektariner och serrano

12 ingredienser

15 m

Sommarens godaste pizza hittar du här - vi lovar! Den krämiga Burratan tillsammans med den salta serranoskinkan och de söta nektarinerna är en smakkombination som inte går av för hackor. Servera som tilltugg eller som huvudrätt.

Granarolo Burrata
Granarolo burrata_2023

Granarolo Burrata

Burrata är en Mozzarella som vi fyllt med en krämig blandning av grädde och Mozzarellastrimlor, en Mozzarella extra allt helt enkelt.

Läs mer

Ingredienser

portioner pizza
  • 1 färdig pizzadeg
  • 1 dl crème fraîche
  • 50 g Granarolo Quattrocento, riven
  • 1 förp Granarolo Burrata
  • 2 nektariner, skivad
  • 70 g serranoskinka
  • 20 g pinjenötter, rostade (halv påse)
  • rucolasallad (1 näve)
  • färsk basilika
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut den färdiga pizzadegen på en ugnsplåt och bre över crème fraîche.
  3. Fördela nektarinskivorna över pizzan och strö över riven Quattrocento. Ringla över lite olivolja och grädda i ugnen i 10-15 minuter, eller tills pizzan har fått fin färg.
  4. Toppa pizzan med Burrata medans pizzan fortfarande är varm. Toppa med serrano, rostade pinjenötter, ruccola och basilika. Salta och peppra och ringla över lite mer olivolja. Njut!
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Italiensk sommarbricka Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer