Lägg alla ingredienser till degen i en maskin med degkrok. Kör på låg hastighet i 10 minuter. Låt jäsa över natten i kylen.
Forma degen till bollar. Låt dem jäsa 5 timmar i kylen.
Ta ut degen och forma bollarna till pizzor på mjölat underlag. Tryck ut dem försiktigt med fingrarna, kavla ej.
Topping
Sätt ugnen på 275 grader grill. Sätt in en upp och nedvänd plåt högst upp i ugnen.
Blanda ut crème fraichen med vattnet. Smaka av med salt.
Skär sparrisen i slantar (ta bort den nedre delen om de är torra och träiga).
Bred ut crème fraichen på pizzabotten. Fördela alla parmesan, pecorino och mozzarella jämnt över bottnarna. Lägg på de tunt skurna skivorna av guanciale. Toppa med sparrisen. Riv över citronskal. Strö över chiliflakes.
Grädda en pizza åt gången. För över en pizza till plåten i ugnen, t ex med hjälp av en skärbräda. Låt grädda tills pizzans kanter rest sig, blivit bubbliga och fått lite färg, ca 8-10 minuter.
Pensla kanterna med olivolja direkt efter bakning, toppa med ruccolasalladen.