Pitabröd med kryddig färs och kålsallad

20 m
4
Spela video Pitabröd med kryddig färs och kålsallad
Foto: TV4

Snabblagad middag med kryddigt stekt färs, kikärter, kålsallad och örtig yoghurtsås som serveras i pitabröd. Låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan, det mesta är kryddor av vilka du säkert har flera hemma.

26 augusti 2017
20 m
4

Du behöver

  • 8 pitabröd

Kryddig färs

  • 400 g färs (lamm eller nöt)
  • 1 burk kokta kikärtor, ca 400 g
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin, mortlade
  • 1 tsk korianderfrön, mortlade
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk salt

Kålsallad

  • 1 litet huvud färsk spetskål
  • 1 citron, zest från och 1 msk saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt

Yoghurtsås

  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 3 msk hackad mynta eller persilja

Servering

  • finhackade örter

Gör så här

  1. Kryddig färs
    Stek färsen och kikärtorna i olivolja med alla kryddor och tomatpuré. När färsen stekt klart häller du på vatten och låter det nästan koka in igen, så färsen håller ihop en aning.
  2. Kålsallad
    Strimla kålen tunt och häll på oregano, olja, citronzest och saft, blanda runt och krama kålen mjuk med händerna. Låt stå kallt till servering.
  3. Såsen
    Blanda samman alla ingredienser till såsen.
  4. Servering
    Rosta bröden i brödrost eller ugnen (200 grader ca 5 min, eller enligt paketets anvisningar) och öppna dem. Bred sidorna med såsen, fyll på med färsen och kål. Toppa med lite mer sås och finhackade örter.
Kommentera receptet

Fler goda recept