Pinsa med salsiccia, potatis och rosmarin

NYHET
Pinsa med salsiccia, potatis och rosmarin
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pinsa med salsiccia, potatis och rosmarin

12 ingredienser

Pinsa är ett italienskt bröd som du hittar i kyldisken och toppar med goda grejer likt en pizza. Här gör Jennie en variant med potatis, salsiccia, rosmarin och två italienska ostar- krämig och mild mozzarella och aromatisk parmesan.

Ingredienser

portioner
  • 2 pinsabröd (à 230 g)
  • 3 potatisar
  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 2 mozzarellaostar, riven i mindre bitar (à 125 g)
  • 2,5 dl parmesanost, riven
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 3-4 kvistar färsk rosmarin
  • 1 förp rucolasallad (à 60 g)
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Skär potatis i små tärningar. Tryck ut salsicciafärsen i korvarna till små köttbullar. Stek i olivolja med hackad vitlök tills de fått lite gyllene yta. Tillsätt lite rosmarin i pannan sista minuten.
  3. Pensla pinsan med olivolja. Fördela mozzarella på. Lägg på stekt salsiccia och potatis, toppa med parmesan och lite mer rosmarin.
  4. Grädda i ugnen ca 8-10 minuter tills pinsan fått fin färg.
  5. Lägg rucola på pinsan och ringla över lite olivolja och balsamico. Toppa med riven parmesan och servera genast!