Pindur

koket.se
Pindur
Nazuk Turdieva
Nazuk Turdieva

Pindur

9 ingredienser

1 h 30 m

Paprikaröran Pindur är ett perfekt buffétillbehör tillsammans med libabröd.

Se Nazuk Turdieva laga receptet

logo

Ingredienser

portioner dl
  • 2 röda paprikor
  • 2 tomater (mogna, är det inte säsong så välj en bra konserv)
  • 1 aubergine
  • 1 spansk peppar
  • 1 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • flingsalt
  • vitost

Gör så här

  1. Dela grönsakerna och lägg bitarna på en ugnsplåt.
  2. Rosta grönsakerna i ugnen i ca 15 minuter på 220 grader tills de fått fin gyllene färg.
  3. Ta ut grönsakerna och låt dem svalna något.
  4. Grovhacka grönsakerna och lägg bitarna i en kastrull tillsammans med olivolja, skivad vitlök och hackad persilja. Låt puttra under lock i ca 1 timme.
  5. Salta och peppra efter smak.
  6. Toppa med vitost.