Pindur
Pindur
9 ingredienser
1 h 30 m
Paprikaröran Pindur är ett perfekt buffétillbehör tillsammans med libabröd.
Se Nazuk Turdieva laga receptet

Ingredienser
- 2 röda paprikor
- 2 tomater (mogna, är det inte säsong så välj en bra konserv)
- 1 aubergine
- 1 spansk peppar
- 1 dl olivolja
- 3 klyftor vitlök
- 1 knippe färsk bladpersilja
- flingsalt
- vitost
Gör så här
- Dela grönsakerna och lägg bitarna på en ugnsplåt.
- Rosta grönsakerna i ugnen i ca 15 minuter på 220 grader tills de fått fin gyllene färg.
- Ta ut grönsakerna och låt dem svalna något.
- Grovhacka grönsakerna och lägg bitarna i en kastrull tillsammans med olivolja, skivad vitlök och hackad persilja. Låt puttra under lock i ca 1 timme.
- Salta och peppra efter smak.
- Toppa med vitost.