Pimiento del piquillo

Adam Dahlberg

Pimiento del piquillo

Av: Adam Dahlberg, Albin Wessman

Från: Nyhetsmorgon

4 ingredienser

10 min

"Det här är en fantastisk mild chilifrukt – mer lik paprika än stark chili – som odlas i nordöstra Spanien. Det mesta av skörden ugnsrostas och läggs in – en av många fina konservprodukter från spanjorerna, som har en helt annan prestige och syn på konserverad mat." /Adam Dahlberg och Albin Wessman

Ingredienser

portioner
  • 1 burk pimientos del piquillo, rostade [390 g]
  • 100 g färskost
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Halvera chilifrukterna och skrapa dem rena från kärnor, men spola dem absolut inte med vatten för då försvinner mycket av smaken.
  2. Lägg ut chilifrukterna på en skärbräda, ringla över lite olivolja och krydda med flingsalt.
  3. Bred ut färskosten på fyra tallrikar och lägg en riklig hög pimientos ovanpå.