Fransk apelsinsallad

Fransk apelsinsallad
Foto: Tv4

Fransk apelsinsallad

2

7 ingredienser

30 min

Fransk apelsinsallad med gräddkräm, apelsiner och vindruvor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner4
  • 1,5 dl grädde
  • 4 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 4-6 apelsiner
  • apelsin, skalet, rivet
  • vindruvor

Gör så här

  1. Vispa grädden. Vispa samman äggulor socker och vatten i en kastrull och låt blandningen
    sjuda (inte koka) upp under omrörning.
  2. Tag den från värmen och rör den kall.
  3. Blanda ner den vispade grädden och smaksätt med lite rivet apelsinskal.
  4. Skala apelsinerna och skär dem i skivor.
  5. Varva dem med krämen i en skål eller i portionsskålar.
  6. Garnera med apelsinskivor och vindruvor. Servera väl kyld.