Fransk apelsinsallad

Foto: Tv4
Fransk apelsinsallad
7 ingredienser
30 min
Fransk apelsinsallad med gräddkräm, apelsiner och vindruvor.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 1,5 dl grädde
- 4 äggulor
- 3 msk strösocker
- 3 msk vatten
- 4-6 apelsiner
- apelsin, skalet, rivet
- vindruvor
Gör så här
- Vispa grädden. Vispa samman äggulor socker och vatten i en kastrull och låt blandningen
- sjuda (inte koka) upp under omrörning.
- Tag den från värmen och rör den kall.
- Blanda ner den vispade grädden och smaksätt med lite rivet apelsinskal.
- Skala apelsinerna och skär dem i skivor.
- Varva dem med krämen i en skål eller i portionsskålar.
- Garnera med apelsinskivor och vindruvor. Servera väl kyld.