Pico de gallo, tomatsalsa
Pico de gallo, tomatsalsa
6 ingredienser
Salladslök, koriander och solmogna tomater är basen i denna finhackade mexikanska salsa. Pico de gallo är helt beroendeframkallande, passar till allt!
Pico de gallo betyder tuppens näbb och syftar på hettan från den finhackade chilin. Den här mexikanska salsan passar jättebra till både fisk, kött och kyckling.
Gör en supergod, laktosfri guacamole genom att bara mosa några mogna avokados och tillsätta pico de gallo efter smak.
Ingredienser
- 300 g riktigt mogna tomater
- 6 salladslökar
- 2 piri piri
- 1 limefrukt, rivet skal och ev. saft
- 1-2 msk färsk koriander, finhackad
- havssalt
Gör så här
- Skölj, skala och kärna ur tomaterna. Finhacka. Ansa salladslökarna och hacka dem. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint.
- Blanda tomat, salladslök och chili. Riv skalet på limefrukten och blanda ner. Hacka koriandern och lägg i.
- Smaka upp salsan med salt och ev. lite limejuice tills du får en bra balans mellan hetta, syra och sälta. Låt gärna din pico de gallo stå och dra en timme innan servering.