Picknickmacka med bönröra och fetaost
Picknickmacka med bönröra och fetaost
12 ingredienser
God och matig macka fylld med len bönkräm, soltorkade tomater, färska fikon, salt fetaost och pepprig rucola. Slå in mackan i smörpapper och ta med på utflykten.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 8 skivor surdegsbröd
- 1 färdigkokta stora vita bönor (à 390 g)
- 0,5 dl olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 citron (saften)
- 150 g fetaost
- 3 färska fikon
- 1 burk soltorkade tomater i olja
- 65 g rucolasallad
- salt
- peppar
- olivolja
Gör så här
- Häll av och skölj bönorna. Skala och skär vitlöken grovt.
- Mixa bönor, vitlök, olivolja och citronsaft till en kräm. Tillsätt några matskedar vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Rosta brödskivorna på ena sidan försiktigt i olivolja i en stekpanna.
- Skär fetaost, soltorkade tomater och fikon i skivor.
- Bred ett tjockt lager av bönkrämen på hälften av bröden på den orostade sidan.
- Toppa med fetaost, soltorkade tomater, fikon och rucola.
- Lägg på en till skiva bröd och servera. Slå in i smörpapper om du ska ta med mackan på picknick.