Picklad fänkål med vanilj

Picklad fänkål med vanilj
Foto: Eva Hildén

Picklad fänkål med vanilj

4 ingredienser

1 h

1-2-3 brukar vara receptregeln när du vill pickla eller lägga in något. Alltså 1-2-3 som i 1 del ättiksprit, 2 delar socker och 3 delar vatten. Kikkomans Sushi-risvinäger ersätter allt det och här använder vi den till att pickla fänkål tillsammans med vanilj. Mums till fisk och skaldjur!

Tips! Allt på fänkålen går att pickla, och om den råkar ha fänkålsdill – ta med den också. Det blir grönt och fint i glasburken!

Ta fram det bästa med Kikkoman
Kikkoman Sushi-risvinäger

Ta fram det bästa med Kikkoman

Syrlig smak med söt eftersmak och lite sälta. Genomskinligt ljusgul i färgen

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 1 fänkål
  • 1 vaniljstång
  • 2 sats Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 sats vatten

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla fänkålen. Lägg i en väl rengjord glasburk med lock.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull. Häll på sushi-risvinäger och vatten. Koka upp.
  3. Häll lagen över fänkålen. Låt stå minst 1 timme, men gärna över natten.
  4. Servera den picklade fänkålen till fisk och skaldjur, den är särskilt god till räkor.