Picklad fänkål med vanilj

Picklad fänkål med vanilj
Foto: Eva Hildén

Picklad fänkål med vanilj

0

4 steg att laga

4 ingredienser

1 h

1-2-3 brukar vara receptregeln när du vill pickla eller lägga in något. Alltså 1-2-3 som i 1 del ättiksprit, 2 delar socker och 3 delar vatten. Kikkomans Sushi-risvinäger ersätter allt det och här använder vi den till att pickla fänkål tillsammans med vanilj. Mums till fisk och skaldjur!

kikkoman_produktbild_03_ny

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Kikkomans produkter.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 1 fänkål
  • 1 vaniljstång
  • 2 sats Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 sats vatten

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla fänkålen. Lägg i en väl rengjord glasburk med lock.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull. Häll på sushi-risvinäger och vatten. Koka upp.  
  3. Häll lagen över fänkålen. Låt stå minst 1 timme, men gärna över natten. 
  4. Servera den picklade fänkålen till fisk och skaldjur, den är särskilt god till räkor.