Piadina med Stracchino

Piadina med stracchino Granarolo
Foto: Granarolo

Piadina med Stracchino

9 ingredienser

30 min

Hembakad piadina med krämig färskost, pepprig ruccola, färska tomater och smakrik prosciutto. Fantastico!

Nyhet! Granarolo Stracchino
Granarolo Stracchino produkt

Nyhet! Granarolo Stracchino

Perfekt att bre på ett gott bröd och toppa med färska tomater och lite olivolja, eller att servera till din aperitivo.

Läs mer

Ingredienser

portioner piadina

Piadina

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0,75 dl olivolja

Servering

  • 1 Granarolo Stracchino (á 170 g)
  • ruccolasallad
  • 3 tomater
  • 10 skivor prosciutto
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att baka din piadina. Blanda och arbeta ihop ingredienserna till en deg. I maskin 5 minuter eller för hand i 10 minuter. Låt vila under plastfolie i 20 minuter.
  2. Dela degen i 6 jämnstora bitar. Kavla ut varje bit till en jämn cirkel på lätt mjölat bord, stek sedan på båda sidorna i lite olja på hög värme tills det fått fin färg och är helt färdiggräddat. Låt degbitarna ligga kvar under plastfolie tills det är dags att kavla och steka det. Det färdiga brödet får vila under en kökshandduk medan du steker klart resterande bröd.
  3. Bred ett tjockt lager Granarolo Stracchino på ena halvan av brödet. Lägg på skivade tomater, ruccola och prosciutto. Salta och peppra. Vik över den andra halvan av brödet.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Italienska kycklingfrikadeller med ricotta Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer