Petit chouxer med dulce de leche och chokladmousse
Petit chouxer med dulce de leche och chokladmousse
11 ingredienser
50 min
Frasiga och luftiga små petit chouxer fyllda med en löjligt enkel och snabblagad chokladmousse samt en söt och krämig dulce de leche. En perfekt liten munsbit att bjuda på till fikastunden.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Petit chouxer
- 2 dl vatten
- 1 msk strösocker
- 1 krm salt
- 75 g smör
- 2 dl vetemjöl [120 g]
- 3 ägg
Fyllning
- 1 burk dulce de leche (dulce de leche)
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 dl kakao
- florsocker, att pudra över
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda smör, vatten, socker och salt i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan och vispa ner mjölet.
- Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rosta degen samtidigt som du vispar.
- Ta av kastrullen från plattan och låt degen svalna ett par minuter.
- Knäck i ett ägg i taget och vispa in äggen i degen tills det är en fast smidig smet. Spritsa små toppar på cirka 2 msk på plåten.
- Baka mitt i ugnen i 20-22 minuter. Öppna inte ugnsluckan innan 20 minuter, då finns en risk att de sjunker ihop. Låt svalna på plåten.
- Blanda grädde, strösocker och kakao i en bunke och ställ i kylen 15 minuter.
- Vispa upp moussen med en ballongvisp tills den är perfekt krämig och går att spritsa.
- Dela petit chouxerna och fyll med dulce och chokladmousse.