Petit choux med jordgubbar och gräddkräm
Petit choux med jordgubbar och gräddkräm
11 ingredienser
Lätt och luftig minibakelse fylld med en sjuden gräddkräm och färska jordgubbar.
Ingredienser
Petit choux
- 1 dl vatten
- 50 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
Fyllning
- 4 äggulor
- 2 dl grädde
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk smör
- 300 g färska jordgubbar
- citron, strimlat skal
- florsocker, att pudra över
Gör så här
Petit choux
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet. Låt det koka upp.
- Vispa ner mjölet i smörblandningen, lite i taget, tills du får en tjock deg som släpper från kastrullens sidor.
- Låt degen svalna något och rör sedan i äggen, ett i taget, tills degen blir blank och smidig.
- Klicka eller spritsa 12 stora eller 24 små bollar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter tills de är gyllenbruna och luftiga.
Fyllning
- Vispa ihop äggulor, grädde och socker i en kastrull.
- Sätt kastrullen på spisen på låg värme. Vispa hela tiden tills krämen blir tjock och slät, var försiktig så att den inte kokar.
- Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt krämen svalna helt innan du serverar den.
- Skala citron tunt med en potatisskalare, se till att inte få med något av det vita. Strimla remsorna fint.
- Klipp av toppen på varje petit choux. Lägg kräm på den undre delen, lägg på en jordgubbe och strimlat citronskal. Lägg på locket och pudra med florsocker.